Συστηνόμαστε

me@worksmall

Ο Δημήτρης Παρθύμος γεννήθηκε τον Οκτώβρη του 1980 κι ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία από το 2005.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα στη φωτογραφική λέσχη του Δήμου Ζωγράφου, όπου έμαθε πολλά χρήσιμα μυστικά για τη φωτογραφία και γνώρισε τον δάσκαλο Νίκο Δημολίτσα. Παράλληλα φοίτησε σε μία σειρά σεμιναρίων του  Π. Ο. Φ. Π. Α.

Αργότερα έγινε μέλος του ice sossiety του Jerry Ghionis και πρόσφατα άρχισε να παρακολουθεί σεμινάρια στο Photo Wedding Stories με σκοπό να πλουτίσει τις γνώσεις του και να διευρύνει τις ικανότητες του και σε άλλα στυλ φωτογράφησης.

Ο Δημήτρης Παρθύμος έκανε το πρώτο του φωτορεπορτάζ γάμου το 2009 κι ίδρυσε το PhotoPop το 2010. Αυτό που τον γοητεύει στη δημιουργική φωτογραφία γάμου είναι ότι “Καταφέρνει να συνδυάσει μ’ ένα δικό της, ιδιαίτερο τρόπο την καλλιτεχνική φωτογραφία και τη φωτογραφία μόδας με το ρεπορτάζ…”

 


Η φιλοσοφία του PhotoPop

Αυτό που θέλουμε, είναι εσείς να χαρείτε την ημέρα του γάμου σας κι εμείς να αποτυπώσουμε τις πιο δυνατές, αληθινές στιγμές της!

Με υπευθυνότητα και συνέπεια, φροντίζουμε να σας προσφέρουμε το καλύτερο δυνατο αποτέλεσμα ποιοτικά και καλλιτεχνικά. Κατανοούμε τις δυσκολίες των καιρών και γι’ αυτό γινόμαστε περισσότερο ανταγωνιστικοί χάρη στο σύγχρονο εξοπλισμό και τις προσιτές τιμές των υπηρεσιών μας.
Αυτό που θέλουμε, είναι εσείς να χαρείτε την ημέρα του γάμου σας κι εμείς να αποτυπώσουμε τις πιο δυνατές, αληθινές στιγμές της!

Παρόλο που η έδρα μας είναι στην Αθήνα, δε θα πούμε «όχι» αν μας προτείνετε να ταξιδέψουμε εκτός της πρωτεύουσας προκειμένου να καλύψουμε φωτογραφικά το δικό σας γάμο ή τη βάπτιση του μικρού σας.

 

Ο εξοπλισμός μας!

Για την φωτογραφία σαν χόμπι ο εξοπλισμός δεν είναι το πιο σημαντικό. Η φωτογραφική μηχανή αποτελεί απλά ένα εργαλείο και το “μάτι” πίσω από τη μηχανή κάνει τη διαφορά! Ένας καλός φωτογράφος γενικότερα μπορεί να βγάλει καλές φωτογραφίες ακόμα και με μία πλαστική μηχανούλα μίας χρήσεως.

Στην επαγγελματική φωτογραφία όμως- και πόσο μάλλον στην φωτογραφία γάμου όπου όλα συμβαίνουν μία φορά μόνο- τα πράγματα αλλάζουν. Ο εξοπλισμός επιβάλλεται να μπορεί ν’ ανταπεξέλθει στις δύσκολες τεχνικές απαιτήσεις της ημέρας. Χαμηλός φωτισμός, στιγμές που δε θα επαναληφθούν, ανάγκη για μεγάλες εκτυπώσεις… Ο φωτογράφος πρέπει να είναι έτοιμος να “κρατήσει ” αυτές τις στιγμές και η μηχανή του πρέπει να μπορεί να τον “ακολουθήσει”.

Στο PhotoPop χρησιμοποιούμε την καινούργια φωτογραφική μηχανή της Nikon, την D800, σε συνδυασμό μ’ επαγγελματικούς φακούς και φλας της Νikon έτσι ώστε να έχουμε τεχνικά άρτιο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Έτσι, μπορούμε να ασχοληθούμε μόνο με το δημιουργικό κομμάτι της ημέρας, χωρίς ν’ ανησυχούμε για το αν ο εξοπλισμός μας θ’ ανταπεξέλθει. Σημειώστε ότι φωτογραφίζουμε μόνο σε RAW format, που χρειάζεται περισσότερη δουλειά στον υπολογιστή ώστε να φτάσουμε στην τελική εικόνα. Πρόκειται για πολλαπλάσιο σε μέγεθος αρχείο από το jpeg αλλά με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουμε τη μέγιστη ποιότητα στις φωτογραφίες μας.

 

PhotoPop Tips

Επιλογή φωτογράφου

Ας μην αφήσετε την επιλογή του φωτογράφου για την τελευταία στιγμή. Είναι βασικό μάλιστα να τον γνωρίσετε από κοντά πριν την ημέρα του μυστηρίου, δεδομένου ότι θα περάσετε πολλές ώρες μαζί του.  Μην επιλέξετε το φωτογράφο του γάμου σας ή της βάπτισης του παιδιού σας αποκλειστικά βάσει οικονομικού κριτηρίου. Ψάξτε για τον επαγγελματία με το portfolio που αντιπροσωπεύει καλύτερα την αισθητική σας!

Τα διαδικαστικά πριν την τελετή

Προνοήστε για το ενδεχόμενο δυσάρεστων «απρόοπτων». Η ασφάλεια που παρέχει ο φωτογράφος και η οργάνωση του εξοπλισμού του, πριν την μεγάλη ημέρα, είναι πολύ σημαντική. Προσοχή επίσης στην επιλογή της ώρας και του χώρου της τελετής αλλά και της δεξίωσης. Η ώρα του ηλιοβασιλέματος και μία φωτεινή εκκλησία για παράδειγμα δίνουν την ευκαρία για ένα πιο γλυκό, κολακευτικό φως.

Χαρείτε τη μέρα!

Το ζητούμενο είναι ο φωτογραφικός φακός να σας ακολουθεί κι όχι να προκαλεί επιπλέον άγχος χαλώντας μία σημαντική για εσάς ημέρα. Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν πρέπει να οργανώσετε από κοινού το χρόνο του φωτογράφου και να ξεκλέψετε για εκείνον τουλάχιστον ένα 20λεπτο, πριν και μετά το μυστήριο. Να θυμάστε επίσης πως όσο περισσότερο χρόνο αφιερώσετε στο φωτογράφο, τόσο πιο ποιοτικό αποτέλεσμα θα έχετε!

Σε περίπτωση διπλού μυστηρίου

Το PhotoPop συστήνει τη φωτογράφηση του μωρού μια μέρα ή ώρα πριν τη βάπτιση, σ΄ένα χώρο όπου θα νιώθει οικεία ή κάπου εξωτερικά (π. χ. παιδική χαρά, πάρκο). Ο χρόνος μεταξύ των δύο μυστηρίων είναι περιορισμένος κι η κούραση μεγάλη. Για να μη δυσανασχετήσουν λοιπόν κι οι καλεσμένοι σας, δώστε λίγο χρόνο στο φωτογράφο την ώρα που ντύνεται η νύφη και μετά το τέλος του διπλού μυστηρίου.